More

  Călugărul Sebastian Jitaru, acuzat de procurori că a violat mai mulți băieți, timp de 10 ani (rechizitoriu)/ Călugărul ar fi fost acoperit de episcopul Cornel Onilă, pe care îl șantaja pentru același lucru

  Timp de zece ani călugărul Sebastian Jitaru ar fi agresat și violat mai mulți elevi de seminar, arată o anchetă a jurnaliștilor Săfielumină.ro, bazată pe rechizitoriul trimis în instanță de procurori. Abuzurile sale ar fi fost trecute cu vederea de episcopul Cornel Onilă, care i-ar fi oferit călugărului ranguri clericale și putere, ierarhul BOR fiind șantajat cu propriu-i nărav.

  Fragmente din ancheta Săfielumină:

  Când Paul a ajuns în clasa a X-a, Jitaru îi era deja un prieten apropiat. Așa că, atunci când acesta l-a rugat să meargă cu el cu mașina să rezolve niște treburi, nu i s-a părut nimic suspect.

  În timpul călătoriei, Jitaru l-a întrebat dacă și-a început viața sexuală și dacă îi plac fetele. În acest timp, Jitaru îl mângâia pe picior. Apoi i-a desfăcut fermoarul la pantaloni. Paul i-a cerut să se oprească: Stați, părinte, nu!

  Jitaru s-a oprit, dar a tras pe dreapta și i-a cerut băiatului să-și scoată penisul și să i-l arate. I-a spus că vrea să vadă cât e de mare, pentru că, dacă vrea să meargă la fete, trebuie să aibă și cu ce.

  Copleșit de frică, Paul a încercat să i se opună, însă Jitaru îl strângea de mâna cu care opunea rezistență. Pentru că era speriat, agitat și se zbătea, Jitaru s-a oprit atunci, notează jurnaliștii Săfielumină.ro.

  Paul avea 15 ani la acel moment.

  Călugărul nu s-a descurajat. Și-a continuat planul. Mai întâi i-a inoculat băiatului ideea că el este un personaj influent, puternic, că el este de fapt șeful care, cu un simplu telefon, rezolvă orice situație. După care a început să-l tot cheme în chilia sa, sub diferite pretexte. Din momentul în care Paul intra în chilie, Jitaru încuia ușa.

  Expertiza psihologică de la dosar arată că Paul prezintă simptomatologie cronică. Deși s-a opus la primul abuz sexual, din cauza sentimentelor de neajutorare, frică, rușine, până la urmă copilul a cedat abuzurilor sexuale ce au urmat.

  În cazul lui Paul, abuzul sexual consta în mângâieri, masturbare și sex oral, dar și penetrare anală. Prin constrângere fizică și psihică, cu o frecvență de cel puțin o dată – de două ori pe săptămână, inclusiv în vacanțele școlare, arată rechizitoriul.

  Când Paul refuza să meargă în chilia lui, Jitaru profita de poziția sa pentru a-l învălui.

  Odată a sunat-o pe mama băiatului și i-a spus că are nevoie de Paul pentru a-l ajuta la diverse treburi. Neștiind nimic de abuz, femeia i-a cerut imperativ băiatului să-l ajute pe „preacuvios”, împingându-și, fără să știe, copilul în brațele abuzatorului.

  La dosar e consemnată și mărturia mamei, care povestește cum, într-o iarnă, s-a trezit la poartă cu Jitaru. Venise să-l ia pe Paul la o fermă de porci. Deși era o oră târzie, femeia l-a îndemnat pe Paul să plece, căci ce i s-ar fi putut întâmpla lângă un om al Domnului?

  „Mă gândeam că popa e un om bun, omenos.” (mama lui Paul, în anchetă)

  În acea seară, Jitaru l-a dus pe Paul pe un deal.

  • A OPRIT MAȘINA, A STINS LUMINILE AUTOTURISMULUI, L-A DEZBRĂCAT ÎN PARTEA DE JOS, L-A FORȚAT SĂ SE APLECE PESTE CAPOTA MAȘINII ȘI, DUPĂ CE L-A DAT CU GEL LUBRIFIANT, L-A PENETRAT ANAL, ÎN TIMP CE ÎI REPETA SĂ STEA ȘI SĂ TACĂ, arată rechizitoriul consultat de Săfielumină.ro.

  Dincolo de a-i arăta lui Paul cât e de puternic în Episcopie, Jitaru îl urmărea. Când vedea că se împotrivește, îi spunea, amenințător, să aibă grijă.

  „Îmi era frică mereu să nu se supere pe mine și să se răzbune, îmi era frică pentru mama.” (Paul, în anchetă)

  Paul i-a cerut la un moment dat mamei sale să-l mute de la seminar. Dorința sa a fost primită cu reproș.

  Ultimele articole

  EXCLUSIV 16 consilieri de parlamentari și secretari de stat PNL au aterizat prin metoda detașării la Apele Române. Cum au fentat liberalii angajarea prin...

  În perioada 2020-2021, la Administrația Națională Apele Române (ANAR) au fost angajați zeci de membri PNL sau protejați ai unor parlamentari ai acestei formațiuni...

  Procurorii, critici dure la adresa legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul: Reguli inspirate din sistemul cumpărării indulgențelor religioase /...

  Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” (AMASP) critică dur legea care îi scapă de închisoare pe evazioniști dacă achită prejudiciul, cu argumentul că România...

  BREAKING Corpul de control al premierului a sesizat parchetul în legătură cu accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății

  Corpul de control al premierului a sesizat Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății. Controlul Corpului...

  VIDEO Miss World a fost arestată în urma unui conflict pe scenă cu Miss Sri Lanka

  Poliţia a arestat-o pe deţinătoarea titlului Miss World, Caroline Jurie, după ce aceasta ar fi rănit-o pe Miss Sri Lanka, în timpul unei dispute...

  Citesti si...

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here