Spaima șoferilor din Buzău, „scoasă din câmpul muncii” de polițiști

0
159

Un obiect de nici cinci centimetri a reușit să bage spaima în șoferii din Buzău. Căzut în mâna cui nu trebuie, această mică telecomandă îi lăsa fără bani și bunuri pe șoferii care aveau neșansa de a se întâlni cu respectivul escroc.

Totul a început luna trecută, atunci când angajatul unei firme din Buzău s-a plâns că i s-a furat, din mașina de serviciu, suma de 5600 de lei. Bănuielile polițiștilor că incidentul nu a fost pur întâmplător aveau să fie întărite de un furt similar.

O lună mai târziu, un șofer de la „Taverna Buzoiană” era deposedat, în același mod, de 400 de milioane de lei vechi. Oamenii legii au stabilit că era vorba deja despre un modus operandi: „ca prin minune”, unul sau mai mulți indivizi din Buzău reușeau să fure din anumite mașini parcate importante sume de bani. Pentru că nu au găsit semne de forțare a ușilor, polițiștii au realizat că este vorba despre cu totul altceva.

  • Telecomandă pentru deschiderea oricărei mașini?În urma unei anchete polițienești ca la carte, oamenii legii din Buzău au reușit să dea de urma răufăcătorilor. Astfel, în zorii zilei de 14 octombrie au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul București, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza municipiului Buzău.Suspectul, un bărbat de 45 de ani, din București, pe care oamenii legii îl bănuiau că a dat la Buzău cel puțin o lovitură.

    În urma percheziţiei, printre obiectele ridicate s-a numărat și un dispozitiv tip telecomandă auto. Despre acest mic gadget se crede că bruia semnalul telecomenzii reale a proprietarului mașinii, în momentul în care acesta voia să-și blocheze ușile. Sunt voci care susțin că o astfel de telecomandă poate deschide aproape orice ușă de autoturism.

    Ancheta IPJ Buzău a scos la iveală faptul că bucureșteanul mai participase, alături de un hoț bucureștean, la celebru furt din mașina Taverna: Atunci, cei doi au deschis autoutilitare parcată de Unirii și au furat suma de 40.000 de lei.

    Ambii indivizi au fost scoși din „câmpul muncii” pentru cel puțin 30 de zile. Șoferii nu trebui să se culce însă pe o ureche, ci să fie întotdeauna vigilenți: să-și asigure autoturismele și să nu lase niciodată la vedere, în mașină, bani sau bunuri de valoare care le-ar putea face cu ochiul hoților.

  • Sursa : reporterbuzoian

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here